Despre noi

Oameni diferiți într-o armonie perfectă

Imaginați-vă 20, 30, 40 sau chiar mai multe persoane de vârste, sexe și confesiuni diferite, care se află în aceeași încăpere și comunică între ele concomitent, fără să se deranjeze și fără să țină cont de antipatii reciproce, hârâieli, discuții contradictorii. Vi se pare science fiction? Impossible mission – în Parlament, la job sau chiar în familie? Ei bine, asta se numește cor: oameni diferiți, împreună, într-o armonie perfectă, care n-are nicio treabă cu vremurile before 1989, nici cu antipatia pe care Geta o are, în mod normal, față de Tanța .

Tineri împreună

În lumea întreagă, s-a înțeles de ce e benefică activitatea corală. Țările nordice chiar o recomandă în terapia antidrog. În spațiul carpato-danubiano-pontic, însă, ca pentru toate lucrurile bune, e nevoie de timp… așa că, până se prinde tot natul, noi ne încăpățânăm să creăm, în fiecare an, un eveniment unic, fain tare, care aduce tineri frumoși împreună și face orașul să răsune de vocea lumii întregi: VOX MUNDI.

Împreună, dar cu… distanțare socială

În vreme de pandemie, partea cu adusul oamenilor împreună a fost mai „cu cântec” . Așa că, în 2020 și 2021, am căutat alternative, ca să ținem în viață un proiect care e musai să-și păstreze, pe termen lung, locul cuvenit, în viața culturală a Timișoarei. Așa s-au născut, în 2020, corul virtual și Erasmus+.

Dependenți de împreună

Pentru că aduce, în fiecare an, la Timișoara, coruri și specialiști din elita muzicală europeană. Pentru că, la fiecare final de mai, 400 de tineri coriști, fac să răsune săli de concerte, biserici, piețe, terase. Pentru că apropie oameni care nu s-ar fi gândit vreodată. Pentru că face din cor ceva viu, uman, proaspăt, care dă dependență de ÎMPREUNĂ.