Faimoșii

Antoine Pecqueur

Absolvent laureat al clasei de fagot din cadrul Consevatorului Național Superior din Lyon și absolvent al Institutului Francez de Presă de la Paris, Antoine Pecqueur are o dublă carieră – de muzician și jurnalist. La MEZZO.

Colaborator la ziarul Le Monde din 2006 până în 2012, Antoine Pecqueur este, în prezent, jurnalist și prezentator al canalului Mezzo. Semnează rubrica „Anchete”, în La Lettre du Musicien, și colaborează, ca reporter, cu revista Classica.

Este autorul cărților: Ecranele sonore ale lui Stanley Kubrick (Editura Point d’exclamation),  Cele mai frumoase Opere din lume (în colaborare cu fotograful Guillaume de Laubier, Editura La Martinière), și Les Espaces de la Musique, Editura Parenthèses.

Antoine Pecqueur a fost  invitat de onoare al Festivalului coral internațional VOX MUNDI, în 2018.

Zoli Toth

Zoli TOTH este un percuționist timișorean, cunoscut pentru showurile sale neconvenționale.

Absolvent cu nota 10, în anul 2000, al Academiei de Muzică „Gh. Dima” din Cluj-Napoca, Zoli fondează formaţia SISTEM – 5 percuţionişti cântând la butoaie de metal şi plastic şi alte accesorii muzicale neconvenţionale. SISTEM câştigă locul III la Eurovision, în 2005. Conceptele muzicale lansate de Zoli au fost mereu „altfel”. Cocoon, apoi Bach In ShowBiz, urmate  de The Bach Files, a cărui avanpremieră a avut loc în 2015, în cadrul Festivalului George Enescu. Zoli susţine cauza protecţiei mediului, implicându-se în interzicerea cianurii în minerit, alături de Coaliţia România fără Cianuri, în 2007, de Greenpeace România, dar și de WWF DCP România, în calitate de Ambasador Earth Hour (2009). De asemenea, este colaborator al Asociaţiilor MaiMultVerde, Let’s Do It, Romania! şi Recolamp, a prezentat două sezoane ale emisiunii Green Report pe TVR1, în 2008-2009, iar, din 2010, realizează emisunea EcoFrecvenţa, la Naţional FM.

Zoli Toth a fost  invitat de onoare în gala Festivalului coral internațional VOX MUNDI, în 2018.

Voicu Popescu

Dirijor al Corului de Copii Radio din 1988 până în 2018, Voicu Popescu este un om-bucurie și una dintre cele mai complexe personalități ale lumii culturale autohtone

S-a născut în Bucureşti, în 1952. În 1975, a absolvit Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti, Facultatea de Compoziţie-Muzicologie, Secția pedagogie, compoziţie, muzicologie. A cântat în Corul Naţional de Cameră Madrigal, al cărui dirijor secund și director artistic a fost. A fost dirijor al Corului de copii Radio din 1988, până în 2018. Dirijează, din 1994, Corul Sound. Pentru că multă lume a înțeles și apreciat profesionalismul său, Voicu Popescu este multimedaliat internațional: Medalia Jubiliară Madrigal a XXX-a aniversare şi Medalia Una Vita Per l’Arte din partea Fundaţiei Madrigal-Marin Constantin, Medalia Meritul Cultural, din partea Preşedintelui României. Este membru al Consiliului Olimpic Mondial din 2004 și recompensat cu Premiul pentru cel mai bun dirijor al Festivalului și cu Medalia de Aur, la Concursul Internaţional de Muzică Sacră de la Preveza, Grecia.

Voicu Popescu este invitat și prieten al Festivalului coral internațional VOX MUNDI în fiecare an, din 2016 încoace.

Remus Georgescu

Compozitor, muzician de excepție, Remus Georgescu a fost dirijor şi director al Filarmonicii timişorene, fiind unul dintre cei mai importanți oameni de cultură contemporani români.

Critica de specialitate a subliniat în nenumărate rânduri valoarea excepţională a compoziţiilor sale, laureate a  numeroase și valoroase premii. Concertul pentru orchestră, Simfonia oratoriu „Cântare străbunilor” – distins cu Premiul Uniunii Compozitorilor (1976–1977), Exorcisme pentru flaut şi orchestră, oratoriul Ecouri, distins cu premiul de compoziţie George Enescu, al Academiei Române (1983), oratoriul De profundis (1994), precum şi numeroase alte lucrări se înscriu la loc de cinste în patrimoniul culturii româneşti.

Voicu Enăchescu

Preşedintele Asociaţiei Naţionale Corale din România, director artistic al Centrului Național de Artă „Tinerimea Română”

În 1972 debutează ca dirijor al Corului de cameră Preludiu, care, din 1974, îşi continuă activitatea în cadrul Ansamblului Artistic al Tineretului din România, actualmente Centrul Naţional de Artă Tinerimea Română, aflat sub egida Ministerului Culturii. Dirijează corurile Filarmonicilor din Bucureşti, Iaşi sau Craiova, în turnee peste hotare, lucrează cu formaţii din Franţa şi Olanda. Din 1998, este preşedinte al Asociaţiei Naţionale Corale din România. Este membru în Consiliile de Administraţie ale Societăţii Române de Radiodifuziune şi Televiziune. Este decorat cu Ordinul Meritul Cultural în Grad de Comandor pentru promovarea culturii.

Voicu Enăchescu a fost invitat de onoare al Festivalului coral internațional VOX MUNDI, în 2019.